DE OPEN COLLECTIE VAN BEELD EN GELUID

5224
video's

6249
geluiden

18
applications, datasets and API's

OPEN BEELDEN

Open Beelden is een open mediaplatform dat toegang biedt tot audiovisuele collecties die eenvoudig hergebruikt kunnen worden. Een voorbeeld daarvan is het ‘remixen’ van archiefmateriaal in nieuw werk. Deze nieuwe werken kunnen gebruikers vervolgens ook weer aan het platform toevoegen. Open Beelden biedt daarnaast een API, wat het gemakkelijk maakt om mashups te ontwikkelen.

GA NAAR OPEN BEELDEN

HET GELUID VAN NEDERLAND

Hier vind je zo’n 2000 geluiden die deel uitmaken van het unieke geluidsarchief van Beeld en Geluid. Geluiden van de jaren ‘50 tot de jaren ’90: van paardentrams en straatverkopers tot rellen in Amsterdam en de Elfstedentocht van 1986. De geluiden zijn toegankelijk gemaakt voor raadpleging en hergebruik onder een Creative Commons licentie.

GA NAAR GELUID VAN NEDERLAND

SOUND AND VISION LABS

Hier vind je applicaties, datasets en API’s die ontwikkeld zijn door het Research & Development team van Beeld en Geluid, met zoveel mogelijk informatie over toegang tot de data en wanneer mogelijk de code op GitHUB. Bekijk bijvoorbeeld de AVResearcher, AXES Visual Search, DIVE en CultuurLink.

GA NAAR LABS